Inapoi la Radiatiile Hartmann

 

Trasarea conturului unei surse de apă.

Determinarea cotelor batimetrice și a caracteristicilor sursei

 

         Cota batimetrică = cota de adâncime, opusul cotei altimetrice

 

        Apa reprezinta o substanta speciala, suportul Vietii. Deoarece organismul omului contine ~ 70% apa, intrarea in rezonanta cu apa este cea mai usoara masuratoare radiestezica. Pentru un Initiat este OBLIGATORIU sa poata simti apa situata in nisa sa inforenergetica.

       

        EXERCITIU : Rugati o persoana apropiata sa aseze pe o masa, in linie 3 (sau mai multe) pahare, din care unul plin cu apa iar celelalte goale si apoi sa le acopere cu un prosop. In acest timp dvs stati in alta incapere. Prin trecerea cu ansa deasupra paharelor trebuie sa determinati pozitia paharului care are apa in el.

Exemplu de algoritm : Ansa mea face un unghi de 900 cand (vertcala ce trece prin piciorusele ei trece prin paharul cu apa) se afla deasupra paharului cu apa.  Se va repeta exercitiul de cateva ori, pana reusim in cel putin 95 % din cazuri.

        Exercitiul se poate face si cu alte substante cunoscute operatorului. Este important ca aceste substante sa nu emita mirosuri. Daca substantele sunt mirositoare (benzina, etc) se vor folosi sticlute inchise ermetic.

 

EXERCITIU : Rugati o persoana apropiata sa aseze pe o masa, in linie 3 pahare pline cu apa. In unul ramane apa curata, in unul adauga 1 lingura de sare iar in al treilea adauga o lingura de zahar. Acopera paharele cu un servet. Cu ansa trebuie sa gasiti paharul cu apa curata. Folositi algoritmul : Ansa mea face un unghi de 900 cand se afla deasupra paharului cu apa curata. Luati servetul si gustati apa din acel pahar. Daca e buna de baut e ok, iesiti din camera si rugati-va ajutorul sa schimbe ordinea paharelor. Daca ati gustat apa sarata sau dulce masurati inca o data, fara sa va clatiti gura...

Trebuie sa aveti un coeficient de reusita de peste 90%

 

        EXERCITIU : Rugati o persoana apropiata sa introduca intr-un recipient mai multe obiecte de tipuri diferite si in cantitati diferite (cateva monede din metale diferite- argintul se masoara cel mai usor-, cateva boabe de orez, cateva seminte proaspete de mar, cativa nasturi, cateva cuie, etc) si apoi sa acopere recipientul cu un prosop. Masurati cu ansa si raportorul cate obiecte de fiecare fel se gasesc in recipient.

OBS. Nu practicati astfel de exercitii in public si in inci un caz pentru a va lauda. Va stricati parametrii si implicit dreptul la acces la informatii, si in plus persoanele curioase si invidioase din jurul dvs. va vor pertuba grav nisa ie. Rezultatul va fi acela ce veti gresi masuratorile. De asemenea nu incercati sub nici un motiv sa obtineti bani prin practicarea radiesteziei.

 

        Apa se poate gasi sub forma de resurse naturale ( oceane, mari, lacuri, elestee, balti, fluvii, rauri, paraie, izvoare, mlastini, rauri subterane, straturi freatice – atentie, cu cat sunt mai profunde cu atat apa e mai pura. Straturile adanci pot contine apa termala. Straturile adanci pot avea apa sub presiune, odata forat putul nivelul liber al apei in put poate fi mult mai sus decat stratul de apa. Daca apa iese singura la suprafata solului, putul se numeste artezian si necesita tubulatura speciala, prevazuta cu capac etans si vana. )

 

        Pentru găsirea unei surse de apă (locul optim pentru a săpa o fântană), trebuie ales cu grija algoritmul, care trebuie să cuprindă informații foarte clare despre calitatea apei, amplasarea sursei și adâncimea ei.

Acest loc optim pentru saparea unei fantani trebuie sa fie situat in o adancitura a stratului impermeabil de argila de sub stratul de     nisip care contine apa sau intr-o vale a acestuia, pentru a exista un bazin subteran de acumulare a apei sau un curent/curgere de apa subterana care sa alimenteze fantana.

 

Exemplu de algoritm pentru biodetectia unei surse de apă : Ansa mea indică direcția pe care se află sursa de apă potabilă optim amplasată în acest teren și care să nu fie la o adâncime mai mare de "n" metri.

                    Apa potabila nu este recomandat sa se extraga din primul strat freatic intalnit dinspre suprafata solului spre adanc. Pentru apa potabila nu se va accepta in nici un caz un strat freatic situat mai sus de 4 metri. Pentru cazul in care apa va fi utilizata exclusiv pentru udat terenuri agricole, se accepta si primul strat freatic, cu conditia ca sa nu fie grav poluat cu nitrati/nitriti, produse petroliere (atentie zona situata in jurul orasului Ploiesti cu raza de 20 km sau substante organice toxice( provenite de la ferme de animale, abatoare, latrine, gropi de gunoi, cimitire). Se tine cont si de dorintele proprietarului viitorului put ca si de costurile extragerii apei, care cresc exponential cu adancimea stratului freatic. 

 

         Se face biodetecție, apoi ne apropiem de sursă și se traseaza conturul sursei.

 

                                                                       ex: la 5,40 m

 


                                         6 m                    pământ mort

 


                                                                   argilă

            .. . …………..      ……….. ….

            ………... …. ..     ….. … … ….            nisip

 

                                               punct de permeabilitate mai mare,

                                         pe care îl denumim convențional "izvoraș"

 

 


                                                                    izvoraș la 8,27 m

 

                                                         

 


                                              7m

                                         8m                  5,40 m                                                                   

 

              

                                                      6m

 

 

 


                                                     pentru găsirea izvorașului

 

 

         Pentru stabilirea adâncimii conturului sursei, se recomandă așezarea unui picior pe contur și executarea unei măsurări alfanumerice cu ansa și raportorul. Apoi se traseaza cotele batimetrice ale sursei respective, din metru în metru, valori întregi. În exemplul nostru, prima cotă va fi la 6 m.

         Algoritmul pentru trasarea unei cote batimetrice e același ca la trasarea oricărui contur: Ansa mea va face exact 90° când verticala ce trece prin piciorușele ei va înțepa conturul cotei batimetrice de X m.

         După ce s-au delimitat toate cotele batimetrice, se trece la poziționarea izvorașului. Pentru aceasta, identificăm izvorașul cu un punct. Ne alegem o direcție de deplasare cu ansa și folosim următorul algoritm: Ansa mea să indice direcția pe care se află perpendiculara pe direcția mea de deplasare care trece prin izvoraș. Apoi ne deplasăm de-a lungul perpendicularei respective și ne propunem ca ansa să facă 90° în punctul căutat.

        În continuare, se stabilesc caracteristicile fizico-chimice ale apei: temperatură, concentrație de substanțe nocive, capacitate de umplere în funcție de dimensiunea tuburilor de fântană folosite (debit).

Acestea se masoara cu ansa pe raportor.

Exemplu de algoritm: Ansa mea sa indice temperatura apei din acest izvoras in grade celsius, intre 0 si 100.

Sau   :  Sfanta Treime te rog sa-mi arati temperatura apei din acest izvoras in grade celsius, intre 0 si 100.

Algoritm: Ansa mea sa indice concentratia de nitriti din apa, in sutimi de procent, intre 0 si 1% pe scala de 0 >> 100.

Algoritm: Ansa mea sa indice debitul de apa ce poate fi extrasa din acest strat freatic prin un put cu diamertul de X cm, sapat in la adancimea de Y m in acest loc. Pentru o maxima precizie stam deasupra izvorasului , sau daca acesta este sub obstacole imposibile (casa, grajd, pom...) stam in locul unde se va face putul.

 

Tuburi put inpermeabile

 

 

Strat sol( pamant)

 

 

 

 

Strat slab permeabil

 

 

 


Strat nisipos

(freatic)

 

 


Strat argila

(impermeabil)

                        Tub final put                           nivelul liber al

                    prevazut cu gaurele                      apei in put

 

Atentie, daca facem masuratoarea primavara sau in    general dupa o perioda ploioasa masuram obligatoriu daca izvorasul respectiv are debit si vara (adica daca nu seaca) si debitul minim de apa ce poate fi extras. Deoarece masuratorile retrocognitive sunt mai accesibile (sub aspectul nivelului de acces la informatii) si sunt mai precise vom masura debitul disponibil al izvorasului in toate lunile anului anterior.

O fantana arata in felul urmator: In locul stabilit se foreaza cu o sapa speciala un put care se blindeaza cu un tub din beton sau material plastic. Numai in zona de jos- 1-2 metri tubul este perforat cu numeroase gaurele mici, pentru a permite intrarea apei din stratul freatic in put. Tuburile care se aseaza in sus sunt compacte si inpermeabile. E absolut obligatoriu sa masuram corect cotele barimetrice. Apa intra in putul fantanii numai prin aceste gaurele situate pe laterala partii de jos a tubului.( retineti, apa nu intra in put pe deschiderea orizontala de jos. Daca ar face asta, apa din put ar fi tot timpul tulbure si plina de nisip ....

 

EXERCITIU : Se va determina o sursa de apa , gasindu-se izvorasul si trasandu-se conturul acesteia si cotele batimetrice. Exercitiul se va face in natura – parc, padure, camp, curte netraversata de conducte de apa. Incercati sa gasiti pe aceeasi parcela mai multe izvorase apartinand mai multor straturi freeatice. Determinati puritatea apei si debitele disponibile. Faceti cel putin 3 asemenea exercitii pe parcele diferite.

 

In mod similar se poate determina existenta in sol sau in subsol a petrolului, a gazului metan sau „asociat” , a minereurilor de orice tip. Inainte de a incerca sa prospectam trebuie sa ne documentam despre ceea ce vrem sa gasim. Documentarea include obligatoriu si pipairea in maini, in stare ready, a unui esantion. Nu este neaparat necesar sa punem efectiv mana in mod fizic pe acea substanta. Poate fi periculoasa sau dezagreabila, poate pata sau mirosi urat, etc. Substanta se va „pipai” cu Campurile energetice din dreptul palmelor ( feeling in documentatia in lb. Engleza) .

Pentru gasirea unor lucruri ascunse sau pierdute de fiinte umane cu mult timp in urma ESTE OBLIGATORIU  sa cerem voie Sfintei Treimi sa gasim acel lucru. Lucrurile ascunse, in special comorile si templele SUNT PROTEJATE prin lucrari inforenergetice, unele foarte puternice-realizate cu multa cunoastere sau de Entitati – gardian, care sunt de regula mai versatile decat lucrarile ie de tip amprente sau spatii. Aceste protectii actioneaza impotriva IDEII si a actiunilor noastre de cautare chiar daca avem permisiunea Sfintei Treimi de a gasi acel lucru. Asta deoarece si ele/creatorii lor au avut permisiunea Sfintei Treimi de a-si indeplini misiunea atunci cand au fost conjurate/facute. Si o permisiune odata data nu este revocata decat in cazuri cu totul exceptionale. Deci permisiunea ce ne este data noua de a gasi lucrul protejat de ele trebuie inteleasa ca un drept de a participa la un concurs.

 

Inapoi la Radiatiile Hartmann              Inainte la Radiestezie biologica

 

Inapoi la selectie Cursuri